Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szakmai oldal

Szavatosság a csomagolásban

A csomagoló ragasztószalagoknál futhatunk bele jelentős árkülönbségbe. Ez elsőre érthetetlen és azt gondolhatjuk, hogy a drágább cég nagy haszonnal próbál levenni minket. Akár igazunk is lehetne, de más okora is gondolhatunk.

Hogy lehet, hogy egyes kitűnő ajánlatok akár nagyon jelentős árkülönbözettel jelennek meg a piacon?

Tegyük tisztába hogy miből fakad és kinek éri meg az olcsó vagy éppen drágán árult szalag.

A ragasztószalagok esetében jellemzően van egy hordozóréteg melyen van a ragasztóanyag. Az előbbi jól bírja a strapát, míg utóbbi tipustól függően változik. Jellemzően hotmelt, natúr vagy szintetikus gumi és solvent ragasztóanyagokkal találkozhatunk. Ezek többféle feladatra készülnek, más-más fizikai tulajdonságokkal, így eltérő tárolási és felhasználási körülményekre lettek kifejlesztve. Mivel a gyártás után a tárolás és felhasználás alatt idővel kiszáradnak (víz, oldószer, stb.), csökken vagy teljesen elvész a tapadó képességük. A gyártók emiatt szavatossági időt adnak meg. Sajnos jellemző a 3-6 hónapos időtartam. Mivel a gyártósorról lekerülve a kereskedelmi láncolatban is hónapokat állnak a ragasztószalagok, így mire a felhasználóhoz jut, a szavatossági idő sokszor lejárt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy használhatatlanná vált, csupán azt hogy a gyártó a szavatossági idő után nem fogad el reklamációt, hiba esetén nem fogja bevizsgálni a terméket.

Amikor jelentős árkedvezménnyel vagy olcsó árral találkozunk, sokszor túltárolt és tapadóképességében már érzékelhetően csökkent ragasztószalagokról van szó.

Ármeghatározó egyébként a termék szélessége és hossza is. Nem mindenki foglalkozik azzal, hogy 50 vagy 48 esetleg 45mm széles a szalag, míg a szokásos hosszúság is 66 vagy 50 méter vagy éppen más yardban megadott hossz. Nos ezeket átszámolni, de lemérni sem szokta egy felhasználó, így akár 66 méteresnek eladott 66 yardos szalag vagy rövidebb is előfordul. Ugye a 66 méter helyett 60 méter az 10%-os eltérés, így ezt kellene figyelembe venni a termékek áránál is. Legjobb ha méterre átszámoljuk a google segítségével és egy méterre vetített árat hasonlítjuk össze a két ajánlatban.  

A mérettel való szándékos manpuláció, megtévesztés vagy téves információ adás a fogyasztó megkárosítása. A lejárt szavatosság azonban sokszor nem észlelhető, nem is jut el ez az információ a többedik kereskedőhöz. Ha a szalag teszi a dolgát és a vevőnek megfelelt úgy örüljön hogy olcsón megkapta.

Nálunk nagy forgási sebességnek köszönhetően mind a tesa, mind a más gyártó terméke megfelelő minőségű. Amennyiben mégis belefutunk minőségi reklamációba, akkor azt minden esetben cseréljük vagy kompenzáljuk és jelezzük a gyártó felé. Számunkra a beszállítóink garanciát jelentenek a jó minőségre, igaz ennek ára van.

 

Sokan szeretnek barkácsolni egyszerűen a kétkezi munka öröméért vagy csak mert meg tudja csinálni és ezért nem szeretne mestert hívni. Persze lehet hogy nincs is keret a mestermunkára. Nyár van. Ilyenkor vesszük az anyagokat és célszerszámokat és már folyik is a munka. Meg a festék és rácsorog a konnektorokra, kapcsolókra, ablakra, szegélylécre és mindenre

Dúl a harc a műanyag tasakokkal szeben! Máglyára vele minden országban!

Ahhoz, hogy érzelmek helyett érdemben is gondolkodhassunk, ismerkedjünk meg a korábbi és az új termék erényeivel.

    

 

Ugye a fólia vékony mégis erős, így korábban a sokkal vastagabb és sajnos kevésbé higiénikus papírtasakokat váltotta ki. A fejlődés és az igény

Még pár éve megsimert termék, de egyre jobban megkedveljük.

Miért? Bizonyos termékek, könyvek, dossziék, iratanyagok, képek biztonságos szállításához sokszor kerestük a megfelelő csomagolást. Nyilván be lehetett csomagolni eddig is, de általában több anyagból és hosszabb munkaráfordítással tudtuk megoldani. A boríték egycsapásra megoldotta a merev tartást, ütődések elleni védelmet és pillanatok alatti biztos lezárást. Mindezt anélkül, hogy félnünk kellene a csomag felnyitásától, hisz ha egyszer felnyitják az látszik és nem tudják ugyanúgy visszaragasztani.

 

A technikai és technológiai fejlődés eredményeképpen ma már kiváló minőségű fóliákat gyártanak cséve nélküli kivitelben is. Nemcsak a fólia csomagolásra használata során érezzük a minőséget, de meglepődünk, hogy maradék nélkül tudjuk felhasználni. A vásárláskor így nem fizetjük meg a 30-70 dkg-os papírcséve árát, nem fizetjük meg ennek termékdíját és nem fizetjük meg ennek a szállítási tömegének a szállítási költségét, útdíját sem.

 

Tegyük hozzá, hogyha nincs duda, akkor lehet kisebb a tekercs súlya azonos hossz és hatékonyság mellett.

A csomagolástechnika elmélete

 

A csomagolástechnika elsődleges funkciója, hogy az adott terméket megóvja a külső környezeti hatásoktól. A napsugárzás, a magas páratartalom, a nem megfelelő nedvesség, a fizikai, vagy éppen kémiai szennyeződések, a rovarok, rágcsálók, a mechanikai behatások rengeteg problémát okozhatnak.

Webáruház nincs csomagolás nélkül

A webáruházas termékértékesítés esetén napi szinten kell csomagokat küldeni. Sok esetben egy egy termék saját csomagolása, karton doboza is megfelelő, elég ráragasztani a cimkét és viheti is a futár. Amikor a nincs megfelelő tartása a doboznak vagy több terméket is vásárol egy vevő, akkor elengedheteten a csomagolás. A Cadmas Kft. saját webáruházában ehhez nyújtunk megoldást, sokféle csomagolóanyagot kínálunk. Országos kiszállítás kapcsán nemcsak értékesítjük, de nap mint nap teszteljük is saját csomagoló anyagainkat és a csomagolási módokat.

 

Egyedi méret és feliratozás
Sokszor fordulnak hozzánk egyedi méretű és feliratozású papír, fólia vagy ragasztószalag termékek gyártásával kapcsolatban. Mikor érdemes valóban árajánlatot kérni?

Ha Önnek pár száz vagy pár ezer darab egyedi termékre van szüksége, inkább az állandóan készleten tartott termékeink közül keressen hasonlót, a célnak megfelelőt. Ön is jobban jár! Hogy megértse javasalatunk okát, kérem olvassa tovább cikkünket.
Bevásárló tasakok minősége

Előfordult már, hogy kiszakadt az alja? Maradt már szatyorfül a kezében? Volt, hogy bepakolásnál végighasadt? Az eltört, kiszóródott áruk miatt először a szatyrot, a minőséget szidjuk. "Hibás, gyenge, vacak." - mondjuk.

Vagy más az ok?  

 

Biztos ettél már girost, hamburgert, hotdogot utcán és milyen jó esett. De biztosan kértél már elvitelre is, hogy később edd vagy másnak add. Tudod mibe volt csomagolva?

Persze! Fóliába! Ez most miért kérdés?!

Ó persze! De milyenbe? Nyilván nem tudod. Ebben most segítek, mert a gazdaságosság vagy tudatlanság ebben is a te egészségedre megy és még észre sem veszed, ha nem olvasod ezt a cikket!

A minap olvastam Colin Dunn 2008-ban írt cikkét, melyben amerikai kutatási eredményekre hivatkozva, számokkal alátámasztva feszegette a különböző ipari lobbik csatamezején rendszeresen szembeállított anyagok küzdelmét.

Hogy ki nyer és ki veszít?
Az olvasó mindenképpen nyerni fog.

 

Mi a jobb? Papír vagy műanyag tasakot használjunk?

Nézz bele a csomagoloanyag.blog.hu cikkeibe vagy lépj át a blogba ezen a linken, amely új böngésző ablakban nyílik:

csomagoloanyag.blog.hu

 

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.