Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szakmai oldal

Csomagolás eredete

2017.10.03 14:49

A csomagolástechnika elmélete

 

A csomagolástechnika elsődleges funkciója, hogy az adott terméket megóvja a külső környezeti hatásoktól. A napsugárzás, a magas páratartalom, a nem megfelelő nedvesség, a fizikai, vagy éppen kémiai szennyeződések, a rovarok, rágcsálók, a mechanikai behatások rengeteg problémát okozhatnak.

Az áru biztonságának garantálása mellett a fogyasztói igényeket is szem előtt kell tartani, nyilvánvalóan az értékesítés elősegítése miatt. Szakzsargonnal élve a terméket „egységbe” kell foglalni, ami a gyakorlat nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy az adott csomagolási forma, alak feltétlenül magában hordozza a termék jellemvonásait, ezen kívül maradéktalanul idomul a szabványosított, valamint az Európai Uniós előírásokban meghatározott méretsorokhoz (ezek vonatkozhatnak a tömegre, nagyságra, térfogatra), illetve lényeges a disztribúciós folyamatok, a szállítás-mozgatás metódusainak, és a tárolás-raktározás lépéseinek az elősegítése.

A csomagolástechnika fajtája, típusa, megjelenése egyben az áru hangtalan marketingese is, hiszen a fogyasztói elvárásokkal összhangban a cél a minél eredményesebb értékesítés, amit csak úgy érhet el, ha a csomagolás, azon kívül, hogy alapvető, védelmi funkcióját betölti, egyben hirdeti is a terméket.

Ha ön szállítói csomagolást keres, akkor a legfontosabb a maximális védelem, és a nagyfokú szakító szilárdság biztosítása. A mozgatás, tárolás megkönnyítése is prioritást élvez, éppen ezért nem ritka, hogy külső, és belső csomagolásról is gondoskodni kell, a teljes siker érdekében.

A csomagolástechnikában használt anyagok részben papír, részben műanyag alapúak, pl.: zsákok, lapos tasakok, talpas zacskók, nyelves dobozok, ládák, nyújtható vagy sztreccsfóliák, stb.

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.