Szavazás

Szállítási költségek befolyásolják-e a vásárlását?
Igen, ha drága inkább máshol veszem.
Igen, meggondolom és számolok.
Máshol is drága az üzemanyag, útdíj így nem ez a döntő.

Hívjon! Írjon! Most!

A bruttó ÁFÁ-s, termékdíjat tartalmazó árakat látja!

Bejelentkezett, egyes vállalati Partnereink nettó árakat látnak!

Áraink tipusát kijelezzük.

Tőlünk nyugodtan kérdezhet!

+36 30 624 88 33

info@cadmas.hu

Minimum vásárlási érték:

bruttó 10.000 Ft!

Vállalati partneri vásárlási érték:

nettó 20.000 Ft

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat!

 

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Rólunk mondták

 

A Cadmas Kft., az elmúlt években elért kereskedelmi fejlődésüknek köszönhetően, mára kiemelt, „általános” ipari nagykereskedő partnerünkké vált, a Kelet-Magyarországi régióban. Termékeink értékesítését mind a „hagyományos” piacokon, mind az internetes kereskedelemben, maximális odaadással végzik, ezzel növelve vevőik elégedettségét / elkötelezettségét saját magukkal és termékeinkkel szemben.

Ezen felül, kereskedelmi képviselőik és belső munkatársaik folyamatos oktatásával igyekeznek naprakészen tartani ismereteiket az öntapadó szalagokkal kapcsolatban, amivel megrendelőik számára biztosítják a megfelelő szakmai felkészültséget. Vásárlóik biztosak lehetnek abban, hogy munkatársaik, az igényeiknek leginkább megfelelő megoldásokat / termékeket kínálják, melyeket biztonsággal alkalmazhatnak termelésükben, raktáraikban vagy az irodai munkájuk során.Tesa Tape Kft.,
Kulcsár Mátyás

 

 

Ugrás: További vélemények

 

 

Pántolás

Főkategória >Pántolás

Pántszalag:

Kézi PP:
- 12-16 mm szélesség
- nem fix munkahelyen történő pántoláshoz, szabálytalan formájú egységrakományok rögzítésére is
Gépi PP: - 5-15,5 mm szélesség, 0,4-0,9 mm vastagság
- automata és félautomata csomagolás és egységes méretű termékek esetén
PET:

- 12-16 mm szélesség
- erősebb mint a PP, nagyobb feszítés, jobb tartás, biztosabb rögzítés,                                            - acél szalagok kiváltására is alkalmas

Acél: 13-32 mm (nagy tömegű termékeknél)

 Pánthüvely:
Acél és műanyag pántszalaghoz.


Pántológép:Segítünk Önnek kiválasztani, hogy munkájuk során mely pántolási eljárás a legmegfelelőbb, és ehhez milyen pántolási technika a leggazdaságosabb. Gazdaságos megoldás a szabályos formájú, magas súlypontú áruknál, de akár kisebb tömegű termékek biztonságos csomagolásához ajánljuk.


Papír élvédő: környezetbarát többrétegű alapanyag, könnyen alakítható
Műanyag élvédő: nem érzékeny a nedvességre

 

Mennyire erős a PET pántolás? Valóban kiválthatja a fém pántszalagot?

Dörzshegesztés valóban elegendő? Ime egy felhasználási példa fémfeldolgozóban:


A pántszalag a csomagolásban költség, de akár megtakarítás is lehet

A tudásunkat is adjuk!

Az acél árának emelkedő trendje a nagyvállalatokat átgondolásra késztette például az acél pántszalagok használatával kapcsolatban. Nem kellett sok idő és belátták, hogy ki lehet váltani ezt a csomagolóanyagot is és hamar átálltak a műanyag pántszalagok használatára. Csupán ezzel az egy döntéssel akár 70-80%-os megtakarítást értek el ezen a költségsoron! A pántolás egyéb költségei, például a pántolásra fordított munkaidő, stb. még nem is került beszámításra!

Ön szeretne megtakarítani? Segíthetünk?

 

A pántolás alapvető igénye már az anyagok, termékek összekapcsolásánál elindul. Például csövek, fűrészáru vagy dobozok, alkatrészek egységbe foglalása. Ezzel csupán azt érjük el, hogy az adott mennyiség, képzett egység valóban egységet alkot. Az egységeket azonban legtöbb esetben a telephelyen belül vagy kívül  a mozgatáshoz, szállításhoz már nagyobb szabványos egységekbe pántoljuk, így például egy- vagy többutas raklapokon képzünk szállítási egységeket. Itt megint praktikus lépés a pántolás, a pántszalaggal nemcsak egymáshoz, de a raklaphoz is rögzítjük az egységet. Egyes esetekben, akár magához a szállító járműhöz is rögzíthetünk pántolással! Például mezőgazdasági termékek, bálák pótkocsi alvázhoz rögzítése.

A pántolás, mint rögzítési mód már évezredek óta létezik. Tulajdonképpen az eszközhasználó ősember is összekötözte az elejtett állat lábait, vagy felkötötte a hátára, de tulajdonképpen a nyereg rögzítése is pántolás volt, ahogy a hajókon is kötelekkel, hálókkal rögzítették a rakományt.

 A növényi liánokon és a növényi részekből készült köteleken túl, az egyik legrégebbi pánt az acél pántszalag, mely a legerősebb és legmagasabb szakító szilárdságú mind a mai napig. Különböző minőségben és paraméterekkel kapható és elsősorban olyan üzemekben használatos, ahol a nagy szakító szilárdság mellett, minimális nyúlás fontos, függetlenül a meleg vagy hideg körülményektől és a pántolandó termék széleitől, élességétől. Az acél pántszalag felszíne akár festékek, akár bevonatok által kaphat még kedvezőbb tulajdonságokat. A használata nagy körültekintést igényel!  Egyrészt a megbontott tekercsből könnyen, rugó szerűen kipattanhat a szalag és ezzel kárt, akár komoly fizikai sérülést is okozhat a tekercstől távolabb állóknál is. A megfeszítése és rögzítése szintén eszköz igényes és egyáltalán nem veszélytelen. A hibás pántolás vagy a köteg bontása pedig újabb balesetveszély forrásai lesznek!

Előnyei:  nagy szilárdság és minimális nyúlás

Hátrányai: drága, éles perem, költséges újrahasznosítás, balesetveszélyes

Alkalmazás eszközei: kézi pántológép, levegős vagy elektromos pántológép

 

Az egyik legolcsóbb és leggazdaságosabb anyag a polipropilén pánt. Szakítószilárdsága miatt inkább közepes és könnyű rakatok esetén használják, mely nagyon széleskörű alkalmazást tesz lehetővé. Különböző szélességben, vastagságban, eltérő színekkel is találkozunk vele. A megfeszítést hatására egy kicsit megnyúlik, így veszít a feszességéből. Sokan nem tudják, de a megfeszítést követően 60 perc elteltével a feszítettségi  stressz 50%-is elveszti. Ez gyakorlatban annyit tesz, hogy a feszítés után a pánt megpendíthető, egy óra leteltével azonban ez a pengési hang már mélyebb és tompábbá válik. Ez mutatja, hogy a pánt feszes marad, de picit engedett a kezdeti feszítő erőből. A környezeti hőmérséklettől függően a melegebb jobban csökkenti a feszességet. Ettől még nincs gond a rakománnyal! A PP szalagok egyébként alkalmasak lennének nyomtatásra, jelölésre is.

Előnyei: a legolcsóbb és költséghatékony, könnyű alkalmazás, egyszerű újrahasznosítás

Hátrányai: alacsony a fenntartható feszítési erő, hőmérsékletre érzékeny

Alkalmazás eszközei: kézi pántológép, feszítőgép, hegesztőgép, fél-automata és automata gépekben is alkalmazható, levegős, mechanikus és elektromos is lehet

 

Az acél tulajdonságait közelíti és a polipropilén előnyeit ötvözi a poliészter pánt.  A legmerevebb és legerősebb a műanyagok között és valóban alternatívája az acél pántolásnak. A megfeszítést követően kiválóan tartja a feszességét, jól bírja a terhelést és hosszú ideig meg is tartja a feszültséget.

Ezek a tulajdonságok azok, mely alapján a nagy feszítést igénylő és feszességet mindvégig tartó pántolási igényre is alkalmasság válik. Mind kézi, mind gépi pántolásban is könnyen bevezethető. Ára viszont sokkal versenyképesebb az acélnál, biztonságosabb, könnyebb kezelhetőségű és egyszerűen újrahasznosítható. Kell ennél több?   

Előnyei: legmerevebb, megtartja a feszültséget, jó ellenálló képesség, könnyű újrahasznosítás

Hátrányai: drágább a polipropilénnél

Alkalmazás eszközei: kézi, gépi, mechanikus, elektromos, levegős, fél- és automata gépek   

 

Könnyű, középnehéz rakomány -> PP

Nehéz rakomány - > PET

Nagy távolságra szállítás -> PET

Törékeny, összeroppanhat, karcolható - PP

Munkakörülmények miatt munkavédelmi cipő, nadrág, fej és kézvédő is van -> acél

Árérzékenység -> PET -> PP

 

Pántolási időigény:

magas                  közepes                              alacsony

acél                       PP, PET kézi                       PET akkumulátoros dörzshegesztő