Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szakmai oldal

Bevásárló tasakok minősége

2016.02.08 18:30
Bevásárló tasakok minősége

Előfordult már, hogy kiszakadt az alja? Maradt már szatyorfül a kezében? Volt, hogy bepakolásnál végighasadt? Az eltört, kiszóródott áruk miatt először a szatyrot, a minőséget szidjuk. "Hibás, gyenge, vacak." - mondjuk.

Vagy más az ok?  

 


Nézzük sorjában. A bevásárló tasakok, szatyrok gyártása több szempont szerint történik.

- az egyik, hogy megbírja a beletett termékek súlyát, (de milyen terméket, mennyi súlyt?)
- a másik, hogy olcsó legyen,
- a harmadik és talán legfontosabb, hogy minél kisebb anyagmennyiséggel terhelje a környezetet.

A fóliatermékek gyártói eljutottak oda, hogy HDPE azaz nagy sűrűségű polietilénből, akár 4-5 mikron vastagságú fóliát is gyártanak. A tasakok gyártói pedig igyekeznek a felhasználói igényeknek megfelelő vastagságú fóliából készíteni a tasakokat. Azaz a szükséges és elégséges teherbírásra tervezik a szatyrokat.

A méret azonban megtévesztő lehet. A nagyobb méret nem jelent automatikusan nagyobb teherbírást, hisz például 20 kifli, 2 kg kenyér elszállításához ugyanaz a méretű tasak kell, mint 6 liter dobozos üdítőhöz. 2 kg vagy 6 kg? Nem mindegy, hogy milyen boltba, milyen termékkörhez, milyen tasakot veszünk. Más a gyógyszertár és más a csavarbolt igénye, pedig méretben akár azonos szatyor is kellhet a számukra.
A csavarbolt, vegyesbolt esetén is eltérőek a vásárlói szokások. Sokan gyakrabban, de kisebb mennyiséget, mások ritkán, de sokat vásárolnak. Előbbieknek felesleges az 5-10 kg teherbíráshoz gyártott vastagabb szatyor, sokkal többe kerül és több anyagot dobunk a szemétbe. Utóbbiak pedig bosszankodnak a kiszakadt szatyor miatt ("olcsó, de olyan is") vagy több szatyorba teszik a nehéz árukat. Hol az igazság? Kinek legyen jó? Pazaroljunk a vastag szatyrokkal vagy bosszantsuk a vásárlót? Nincs kompromisszum. Többféle (méret és vastagság) tasakot, szatyrot érdemes tartani és fel kell hívni a vevők figyelmét a teherbírásra és a környezetvédelemre. Csak a szükséges méretű és vastagságú szatyrot használjuk!

A HDPE fólia nagyon kedvező tulajdonságú az LDPE (kis sűrűségű polietilén) anyaghoz képest. Előbbi sokkal vékonyabb, azaz kisebb anyagfelhasználással azonos teherbírásra képest. Később kezd megnyúlni, mint a vastagabb LDPE, de szúrásra, éles sarkokra hasadással válaszol. Azaz bepakolásnál kényesebb, a sarkos, hegyes termékekkel vigyázni kell!

Kisebb anyagfelhasználás = olcsóbb termék, kisebb környezet terhelés és kevesebb termékdíj!

Mielőtt választ a különféle tasakok közül vegye figyelembe a fent leírtakat. Kérjen mintát és próbálja ki, mely tasak, szatyor felel meg az Ön céljainak.



Tovább a bevásárló szatyrokhoz
 



 

 

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.