Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

use the Google Translate in the upper left corner, verwenden Sie den Google Übersetzer in der oberen linken Ecke, utilisez le Google Translate dans le coin supérieur gauche, usa el Google Translate en la esquina superior izquierda, usa il Google Translate nell'angolo in alto a sinistra, 使用左上角的谷歌翻译, 왼쪽 상단 모서리에서 Google 번역 사용

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szakmai oldal

Bevásárló tasakok minősége

2016.02.08 18:30
Bevásárló tasakok minősége

Előfordult már, hogy kiszakadt az alja? Maradt már szatyorfül a kezében? Volt, hogy bepakolásnál végighasadt? Az eltört, kiszóródott áruk miatt először a szatyrot, a minőséget szidjuk. "Hibás, gyenge, vacak." - mondjuk.

Vagy más az ok?  

 


Nézzük sorjában. A bevásárló tasakok, szatyrok gyártása több szempont szerint történik.

- az egyik, hogy megbírja a beletett termékek súlyát, (de milyen terméket, mennyi súlyt?)
- a másik, hogy olcsó legyen,
- a harmadik és talán legfontosabb, hogy minél kisebb anyagmennyiséggel terhelje a környezetet.

A fóliatermékek gyártói eljutottak oda, hogy HDPE azaz nagy sűrűségű polietilénből, akár 4-5 mikron vastagságú fóliát is gyártanak. A tasakok gyártói pedig igyekeznek a felhasználói igényeknek megfelelő vastagságú fóliából készíteni a tasakokat. Azaz a szükséges és elégséges teherbírásra tervezik a szatyrokat.

A méret azonban megtévesztő lehet. A nagyobb méret nem jelent automatikusan nagyobb teherbírást, hisz például 20 kifli, 2 kg kenyér elszállításához ugyanaz a méretű tasak kell, mint 6 liter dobozos üdítőhöz. 2 kg vagy 6 kg? Nem mindegy, hogy milyen boltba, milyen termékkörhez, milyen tasakot veszünk. Más a gyógyszertár és más a csavarbolt igénye, pedig méretben akár azonos szatyor is kellhet a számukra.
A csavarbolt, vegyesbolt esetén is eltérőek a vásárlói szokások. Sokan gyakrabban, de kisebb mennyiséget, mások ritkán, de sokat vásárolnak. Előbbieknek felesleges az 5-10 kg teherbíráshoz gyártott vastagabb szatyor, sokkal többe kerül és több anyagot dobunk a szemétbe. Utóbbiak pedig bosszankodnak a kiszakadt szatyor miatt ("olcsó, de olyan is") vagy több szatyorba teszik a nehéz árukat. Hol az igazság? Kinek legyen jó? Pazaroljunk a vastag szatyrokkal vagy bosszantsuk a vásárlót? Nincs kompromisszum. Többféle (méret és vastagság) tasakot, szatyrot érdemes tartani és fel kell hívni a vevők figyelmét a teherbírásra és a környezetvédelemre. Csak a szükséges méretű és vastagságú szatyrot használjuk!

A HDPE fólia nagyon kedvező tulajdonságú az LDPE (kis sűrűségű polietilén) anyaghoz képest. Előbbi sokkal vékonyabb, azaz kisebb anyagfelhasználással azonos teherbírásra képest. Később kezd megnyúlni, mint a vastagabb LDPE, de szúrásra, éles sarkokra hasadással válaszol. Azaz bepakolásnál kényesebb, a sarkos, hegyes termékekkel vigyázni kell!

Kisebb anyagfelhasználás = olcsóbb termék, kisebb környezet terhelés és kevesebb termékdíj!

Mielőtt választ a különféle tasakok közül vegye figyelembe a fent leírtakat. Kérjen mintát és próbálja ki, mely tasak, szatyor felel meg az Ön céljainak.



Tovább a bevásárló szatyrokhoz
 



 

 

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.