Szavazás

Szállítási költségek befolyásolják-e a vásárlását?
Igen, ha drága inkább máshol veszem.
Igen, meggondolom és számolok.
Máshol is drága az üzemanyag, útdíj így nem ez a döntő.

Hívjon! Írjon! Most!

A bruttó ÁFÁ-s, termékdíjat tartalmazó árakat látja!

Bejelentkezett, egyes vállalati Partnereink nettó árakat látnak!

Áraink tipusát kijelezzük.

Tőlünk nyugodtan kérdezhet!

+36 30 624 88 33

info@cadmas.hu

Minimum vásárlási érték:

bruttó 10.000 Ft!

Vállalati partneri vásárlási érték:

nettó 20.000 Ft

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat!

 

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Rólunk mondták

 

A Cadmas Kft., az elmúlt években elért kereskedelmi fejlődésüknek köszönhetően, mára kiemelt, „általános” ipari nagykereskedő partnerünkké vált, a Kelet-Magyarországi régióban. Termékeink értékesítését mind a „hagyományos” piacokon, mind az internetes kereskedelemben, maximális odaadással végzik, ezzel növelve vevőik elégedettségét / elkötelezettségét saját magukkal és termékeinkkel szemben.

Ezen felül, kereskedelmi képviselőik és belső munkatársaik folyamatos oktatásával igyekeznek naprakészen tartani ismereteiket az öntapadó szalagokkal kapcsolatban, amivel megrendelőik számára biztosítják a megfelelő szakmai felkészültséget. Vásárlóik biztosak lehetnek abban, hogy munkatársaik, az igényeiknek leginkább megfelelő megoldásokat / termékeket kínálják, melyeket biztonsággal alkalmazhatnak termelésükben, raktáraikban vagy az irodai munkájuk során.Tesa Tape Kft.,
Kulcsár Mátyás

 

 

Ugrás: További vélemények

 

 

Szakmai oldal
2015.12.08 13:39

Eszed vagy nem eszed?

Biztos ettél már girost, hamburgert, hotdogot utcán és milyen jó esett. De biztosan kértél már elvitelre is, hogy később edd vagy másnak add. Tudod mibe volt csomagolva?

Persze! Fóliába! Ez most miért kérdés?!

Ó persze! De milyenbe? Nyilván nem tudod. Ebben most segítek, mert a gazdaságosság vagy tudatlanság ebben is a te egészségedre megy és még észre sem veszed, ha nem olvasod ezt a cikket!

Szóval kezdjük a jó öreg "folpack" fóliánál. Azon mindíg lehet vitatkozni, hogy alufóliába, papírba, fóliába, habtálcába, stb. legyen csomagolva az élelmiszer. (Függ, hogy melyik lobby erősebb, melyik megtámogatott cikkíró, társadalmi szervezet emel szót a másik ellen.) Gondolkodhatunk abban is, hogy miben, meddig tarthatjuk, mi mivel reagál, miben és meddig melegíthetjük, de a csomagolásra használt anyagoknál nem is feltételezzük, hogy valaki ezen is spórol és nem az anyag mennyiségével!

Ajaj! Szóval fólia és fólia, mint ég és föld? Igen!

Az élelmiszer csomagolásra használt fólia jellemzően erre szakosodott üzemekben készül, más higiéniai körülmények közt készítik, csomagolják, tárolják. Az alapanyag mindíg "primér" azaz, nem tartalmazhat újrahasznosított, visszadarált anyagot. Nem lehet benne például szinező vagy egyéb adalékanyag és nem kerülhet bele ragasztóanyag sem. Készül 30-40 cm szélességű és 10-50 méteres hosszúságú konyhai kivitelben és akár 1000-2100 métert is tartalmazó nagykonyhai tekercsekben is. Jellemzőjük, hogy nem ragadnak, kivéve nyújtott állapotban egymásra húzva. Vastagságuk kb. 8 mikronnál kezdődik és felhasználását tekintve nem csoda, hogy frissentartó fóliának is nevezik.

Az ipari csomagolásra - jellemzően raklapos áruk összetartására és megvédésére - készült "kézi" sztreccs fólia teljesen más célból, így máshogy készül. Gyártják például 50 cm széles 100-300 méteres "kézi" tekercsekben - mert ez még kézben tartható -, de jóval vastagabb akár 15-17-20-23 mikron vastagságú. Ráadásul sokszor a tekercsen látható, hogy szinezett vagy kifejezetten nem tiszta, valamint akár ragacsos tapintású is lehet. Ez más előállítású, más körülmények közt más anyagok kerülnek bele, például a visszadarált granulátum, azaz műanyag hulladék is. Így élelmiszerrel való közvetlen érintkezése kifejezetten tilos. Hogy mi kerülhet az élelmiszerre róla? Belőle? Méreganyag? Kórokozó? Ezt egy kémikus, higiénikus szakorvos vagy biológus jó eséllyel elmondhatja neked, ha megkérdezed.snapcrab_noname_2015-12-8_13-21-8_no-00.png

Ha a vásárlás során látod a csomagolásra használt fólia tekercset, akkor ránézésre segít ha szinesnek látod, sokkal szélesebb mint az indokolt lenne (50cm) és legalább felnőtt kisujj vagy szélesebb a fólia közepén látható papírduda vastagsága. Ez kézi tekercsek esetén az ipari fóliára jellemző, tehát nem élelmiszer csomagolásra való fóliával csomagolják a rendelésedet. Ha hagyod!

A nagykonyhai és gépi tekercseknél sajnos a papírcséve vastagság sem árulkodó, itt a fólia esetleges szinezése, átlátszóságának opálossága, sötét szemcsék jelenléte vagy ragadóssága, vastagsága lehet árulkodó.

Sokszor az éttermi, gyorséttermi dolgozók sem ismerik a különbséget és ami épp olcsóbb vagy "leesett" a közeli üzemből azt megveszik, elhasználják.