Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szűrés
Hosszúság (m) (m)
600 m - 750 m
Vastagság (µ)
7 µ - 8 µ
Termék státusza

Kézi előnyújtott és cséve nélküli

A kézi előnyújtott és cséve nélküli sztreccsfólia 600-750 méter hosszúságban is elérhető, gazdaságos és ezt választva csökkenthető a környezetterhelés is! Az előnyújtott fóliának több előnye is van a felhasználó számára. Az egyik, hogy kisebb tekercssúly mellett is sokkal hosszabb, pl. 600m a fólia. Amellett, hogy könnyebb a tekercset emelgetni, ha felhordón van, akkor sokkal ritkábban kell cserélni. Akár fele vagy egy harmada a csere szükséglet. A kevesebb itt több. Kisebb raktárhely, olcsóbb szállítás és a végeredmény, a rakat tömege is csökken. Jó jó, de hogy tart? Mos erre is adekvát a válasz. Sok esetben a megszokásból vásárolt 20-23 micronos fóliát használják a vállalkozások. Ez legtöbb helyen indokolatlan, tehát nem csak többlet költség, de ha belegondolunk akkor sokkal nagyobb az ökológiai lábnyom, mind az előállítás , mind a keletkezett hulladék okán. A vastag fóliák normál esetben 150%-os nyújthatóságúak. Ezt akár kézi, akár gépi felhordásnál el is kéne érni, hiszen megnyújtva a raklapon igyekszik zsugorodni, ezáltal még jöbban összefogni a rakatot és önmagához tapadva tartani akár 500 vagy 1000 kg tömeget is. Így kellene, így lenne gazdaságos a normál fólia felhasználása. 

Gyakrolatban nem ez történik. Sajnos 0-10%-os nyújtással tekerik körbe a rakatot, ezáltal nincs zsugorodásból is eredő tartása, tehát jóval több fordulatot és így több fóliát használnak egy rakathoz. Ez gyakran eléri az 500-600 gramm fóliát rakatonként. Megfelelő nyújtással ez akár 350-400 gramm lenne csupán!

Ezt a pazarlást igyekszik kiküszöbölni az előnyújtott fólia is. (Hasonló a nagy nyúlású fólia, melyhez előnyújtó adapter is szükséges.)

Az előnyújtott fólia sokkal jobb minőségű alapanyagból készül, 5-6-7-8-9 mikron vastagságban is elérhető. A technikai paramétereik alapján jól behatárolható, hogy kinek melyikre van szüksége. Az előnyújtott fóliát nem kell felhordásnál nyújtani és nem is kell több fordulattal fóliázni. A felhasznált anyag különbség kézzel fogható, akár 100-120 gramm is elegendő egy rakathoz. Ha a felhasználó számolni kezd, akkor az ár, tehát költségcsökkenés mellett a környezetvédelemért is sokat tehet.

A cséve nélküli tekercseknél a fólia megtakarítás mellett nincs papírcséve felhasználás. Ez szintén csökkenti a szállítási tömeget és a környezetterhelést. A tudatos csomagolás vezetői döntés! A dolgozó vagy megszokásból vagy külső érdektől vezérleve is ragaszkodhat a jól bevált szállító normál fóliájához. Nem jó ez főnök! Nem fog beválni! Túl vékony! Nos, ha a dolgozó akarja, azt bizonyítja, hogy itt nem működik, s akkor meg is fogja győzni a vezetést a hagyományos fólia mellett.

Erre személyes tesztelést javaslunk, ahol nincs helye trükknek, nincs helye bevágott fóliának. 

A teszt egyébként egyszerű. Végy egy már tesztelés előtt, hagyományos fóliával csomagolt rakatot. Mozgasd meg és próbáld felmérni a rakat stabilitását. Vágd le a rajta lévő fóliát, gyűrd össze gombóccá és mérd le a súlyát. Ha tudod, akkor a dolgozó tudta nélkül mérd le, hogy hány fordulattal és átfedéssel fóliázott. A rakatot most az előnyújtott fóliával, azonos fordulattal és emelkedéssel fóliáztasd le. Amikor kész van, ismét mozgasd meg és ellenőrizd a rakat stabilitását, majd vágd le a fóliát és ugyancsak mérd le. A kettő szám különbözete a rakatonkénti anyagmegtakarítás. Ebből már számolható a költség oldali eltérés és számba vehető, mennyivel kevesebb az éves mennyiség szükségeslet, ezt mennyivel kevesebb fuvarral és raktározással kell kezelni és mennyivel kevesebb levágott fólia hulladék keletkezik a végfelhasználónál. A menet közbeni rakat szállítások súlya szintén megtakarítás, pl. üzemanyagban is.

Segítsünk? Keress minket!


2termék12
2termék12

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.