Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Kartondoboz

Karton dobozok raktárról

Válogasson a prémium karton dobozok közül! Ideális csomagolási opció minden célra: üzleteknek, webshopoknak, költözéshez, tároláshoz, árukiszállításhoz. A karton vagy papírdoboz egy régóta használatos csomagolás, így akár a termékek védelmétől, tárolásától, szállításától kezdve egészen az ajándék és meglepetés izgalmát magába záró dologként is gondolunk rá.  A partneri igények során nálunk inkább a tárolás, szállítás dobozai találhatók meg. A standard méreteink segítségével akár több ezres nagyságrendben és raktárról tudunk dobozokat biztosítani. Kifogyás esetén is legfeljebb 1 vagy 2 héten belül tudjuk pótolni a hiányzó mennyiséget. Az egyedi igényekre azonban már más felkészülés szükséges.

A kül- vagy belméret és alapanyag tisztázása mellett, a doboz hajtási élei és működése is eldöntésre kell kerüljön. A méretfüggő mennyiségi minimumok miatt pár darabos tételben egyedi igényt biztosan nem tudunk árajánlatba önteni. Izgalmas kérés a mintadoboz is, hisz a megrendelést követően kerül elkészítésre az egyedi sablon. A megrendelő csak a sablon elkészülte után kérhet mintát, de azt is óvatosan. A gyártás során át kell állni egy adott sablon és doboz paramétereire, ami idő és költség. Emiatt sem várható, hogy egy darabra átállva, legyártódik és majd ha a megrendelő megfelelőnek látja, akkor újból átállás és gyártás.

Mivel a paraméterek tisztázása pontosan annak megfelelő dobozt eredményez - a gyártási tűréshatárok figyelembe vételével -, így nincs mitől tartani, ha tudjuk mit szeretnénk.

Külön érdekesség a festett doboz kérdése. Ehhez klisét kell gyártatni, méghozzá színenként. Ugyancsak lehetetlen kérés a minta előzetes átadása. A klisé a megrendelő által átadott vektor grafikus kép szerint és a kívánt méretben készül és a festék is a megbeszélt Pantone színt fogja tartalmazni.

Hány rétegű kartonból kellene? Miért is fontos ez? Az ár miatt, persze. Szóval a 3 vagy 5 rétegű hullámkarton erőssége jelentős különbségeket takar. A kartondoboz méret növekedésével ugye több mindent tudunk beletenni, így várhatóan a növekedés a tartalom tömegének növekedésével is jár. Ha a partnerünk tudja, milyen tömegű terméket helyez a dobozba, várhatóan mi is meg tudjuk mondani hogy elég-e a 3 rétegű vagy kell az 5 rétegű alapanyag.

Gondoljunk csak egy kalapszalon okozta dobozterhelésbe vagy egy költöztető cég igényeire. Pedig doboz - doboz.   

Tekintse meg a Progress Packaging zárószalagos dobozkínálatát. (csak rendelésre) katt a szövegre

 

A nélkülözhetetlen papírtasak

 

A kereskedelemben mind papír, mind műanyagtasakokban hazaszállíthatóak a különböző áruk, termékek. Hogy mikor melyiket alkalmazzák, az sok minden függvénye, néha pedig csak az egyéni ízlés dönti el, hogy melyiket használjuk. Ugyanis nem mindegy hogy mit szeretnénk belerakni, kisebb vagy nagyobb, nedves vagy száraz árut és azt milyen mennyiségben. Méretek és alapanyag vagy minőség tekintetében is válogathatunk a piacon fellelhető papírtasakok között, legyen szó lapos tasakról vagy talpas zacskóról, de akár bevásárló szatyorról is. Találkozhatunk velük pékségekben, élelmiszerboltokban, a legkülönbözőbb üzletekben, ahol a tárolás és szállítás elősegítésén kívül a reklámfelület miatt is szívesen alkalmazzák őket. Kiváló reklámfelületet nyújtanak, akár hirdetőfelület is lehet egy reklámtáska, de a tasakok is jó lehetőséget adnak egy céglogó megjelenítéséhez. Természetesen fontos, hogy az alkalmazási területükhöz mérten meglegyenek a velük szemben elvárt minőségi követelmények is, ne szakadjanak el, bírják el a megadott, vagy a számukra kikalkulált súlyokat, legyen kedvező az áruk. A környezetszennyezés minimalizálása ma már szerencsére sokunknak fontos, így az újrafelhasználhatóság is igény lehet. A papír természetes anyagból, fából készül, de számos kémiai folyamaton megy keresztül és a környezetünkre is nagy terhet ró az előállítása, tehát ilyen szempontból sajnos nem feltétlenül előnyösebb, mint a műanyag társa, még az újrahasznosítás tekintetében sem. De bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk helyettesíteni minden esetben textil vagy vászontáskával őket, mert például a hús vagy a zöldség szállítása, tárolása megköveteli a higiénia miatt is használatukat. Így alkalmazásuk nélkülözhetetlen marad, akár papír, akár műanyagtasakot is alkalmazunk. Amit viszont meg tudunk tenni az a szelektív hulladékgyűjtés és a tudatos alkalmazásuk.

A sokoldalúan felhasználható kartondoboz előnyei

 

A kartondoboz bátran nevezhető univerzálisnak a felhasználás tekintetében, mivel az élet megannyi színterén megállja a helyét. Nem véletlen, hogy a csomagolástechnikában is főszerepet játszik. A több (általánosságban háromrétegű) típusok olyan nagyfokú ellenállóságot garantálnak, amire akadálytalanul támaszkodhat. Amikor valamit szeretne ideális körülmények közé helyezni, azaz például becsomagolni, akkor egyáltalán nem mellékes, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott alapanyagot alkalmaz. A papír kiváló alternatíva, hiszen sokoldalúságának köszönhetően milliónyi variációban elérhető. Könnyedén kezelhető, alakítható, mégis hihetetlenül stramm, strapabíró.

A több rétegnek azért van nagy jelentősége, mert minél vastagabb az adott doboz, annál nagyobb biztonság borítékolható, pontosabban dobozolható a segítségével.

A konkrét méretek kiválasztása prioritást élvez. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan nagy variációban gondolkodnak. Ám a nem kívánt mozgástér, az ide-oda lötykölődés, zötykölődés határozottan balesetveszélyes. Így könnyedén sérülést szenvedhet az érintett termék.

Természetesen kibélelhető, kipárnázható a „légüres” tér, de egyszerűbb és gazdaságosabb, ha precíz paraméterekkel operál.

 

A kartondoboz nem hagyja cserben!

 

A megbízhatóság és a minőség teljes egészében összefügg akkor, amikor a doboz anyagáról, annak kialakításáról van szó. A gyártás professzionalitása borítékolja a csomagolás sikerességét, és eredményességét.

A legjobb, ha a leggyakrabban használt méretekből többet is beszerez, hogy folyamatosan „raktáron” tudja tartani őket. A kedvező anyagi feltételeknek hála nincsen szükség ehhez pénzbeli áldozatra.

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.