Országos kiszállítás - raklapon még gazdaságosabb!

Garantált minőség!

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szűrés
Hosszúság (m) (m)
240 m - 1 500 m
Szélesség (mm) (mm)
300 mm - 450 mm
Vastagság (µ)
8 µ - 10 µ
Termék státusza

Frissentartó fólia

Ne vegyen olyan élelmiszert, amely ipari sztreccsfóliával van csomagolva!

Ezen terméknek a köznyelvben nagyon sok neve ismeretes, melyet az alkalmazási területhez, felhasználandó termékekhez vagy segédanyagokhoz kötnek. Ilyen név lehet a hidegkonyhai csomagoló fólia, élelmiszercsomagoló fólia, frissen tartó fólia, habtálca csomagoló fólia.
 
A használata rendkívül egyszerű, ezért nagyon közkedvelt csomagoló anyag. Gyorsan és könnyen alkalmazható. Mindenféle tároló eszközön elhelyezett termék alakjához kiválóan alkalmazkodik, felveszi annak formáját. Megvédi az élelmiszereket a külső hatásoktól, nedvességtől, piszoktól, szagoktól, rovaroktól. Az élelmiszeripar területén gyakran használják számtalan felhasználási lehetősége miatt. A termelők habtálcán elhelyezett gyümölcsöt, zöldséget egyszerűen bevonhatják a frissen tartó fóliával. A hidegkonyhai készítményeket előállító party service cégeknek az ínycsiklandózó saláták elkészítése után, nagy segítséget nyújt a csomagoló fólia, kivitelezhető a teljesen szagtalan, pormentes tárolás, szállítás. A nagykonyhai felhasználás során az üzemi konyhákban, kórházakban praktikusan kezelhető. Büfékben, tömegközlekedési eszközök várójában található utasellátók előre elkészített szendvicsek csomagolására is kiválóan alkalmas.

Alapanyaga polietilén, vastagsága 10 mikron, kiváló szakadási és nyúlási tulajdonságokkal rendelkezik, egyedülálló tapadása, szag és folyadékzáró képessége van. Átlátszó szerkezetének köszönhetően a becsomagolt árú színe nem változik, tetszetős marad.

Szélesség
(mm)
250 300 300 350 350 380 400 400 450 450 500
Hosszúság
(m)
2100 1500 2100 1500 2100 2100 1500 2100 1500 2100 1500
Súly
(kg)
4,83 4,14 5,80 4,83 6,76 7,35 5,52 7,73 6,21 8,64 6,90

Olcsóbb és megtévesztő csomagolás az ipari sztreccsfólia használata. Ez újrahasznosított anyagokat és olyan adalékokat tartalmaz, mely kifelyezetten káros és tiltott a közvetlen élelmiszerrel való érintkezése.

Sajnos a becsomagolt élelmiszeren nem észrevehető, de kis figyelemmel és némi tájékozódással az árus standjánál megláthatjuk a csomagolásra használt fólia tekercset. Ha láttunk már élelmiszer csomagoló, frissentartó fóliát kézi vagy gépi tekercsen és láttunk már sztreccsfóliát, akkor felismerhető hogy melyikről van szól. Ha ragad a fólia a kezünkhöz vagy átnézve a fóliában kis göbök, kis homokszemek is láthatók, akkor biztosan ipari sztreccsfóliát használnak. Ebben ne fogadjuk el, például a megvágott dinnyét! 

 


6termék16
6termék16

A frissentartó fólia szerepe

 

Étkezdék, éttermek vagy büfék üzemeltetése során gyakran felmerülhet az igény arra, hogy a kedves vendégek haza szeretnék vinni a megrendelt és megmaradt ételüket. Természetesen saját otthonunkban is rendszeresen előfordul, hogy ételt szeretnénk csomagolni szállítás vagy tárolás céljából. Ekkor az első, ami eszünkbe jut és ami a kezünkbe akad, az a fóliatekercs, ami a műanyag alapú csomagolóanyagokhoz tartozik, de nem mindegy, hogy mit szeretnénk belecsomagolni. Ha valóban frissentartó fólia van a kezünkben, nyugodtan csomagoljunk bele élelmiszert, mert ehhez lett kifejlesztve, tehát e célból megbízhatóan használható, ugyanakkor nem lenne gazdaságos másra használni. Amitől óvakodni kell, az az ipari méretekben is előállítható és különböző nemkívánatos anyagokat tartalmazó fóliatekercsekkel való élelmiszercsomagolás, ezt semmiképpen nem szabad megtenni! Ez utóbbiak használata nagyon hasznos az ipari gyártás során, de újrahasznosított vagy visszadarált anyagok, színezék és egyéb adalékanyagok is találhatóak bennük, ezért ne kockáztassuk saját magunk vagy vendégeink egészségét. Válasszunk kifejezetten élelmiszercsomagolásra alkalmas fóliatekercseket, melyekkel por- és szagmentesen zárhatjuk el élelmiszereinket a külvilágtól. Ezek a polietilén anyagú tekercsek nagyon hasznosak tudnak lenni például hidegkonyhán, üzemi konyhán, büfékben is, de természetesen otthoni használat során is. A frissentartó fólián kívül nevezhetik még hidegkonyhai csomagoló vagy élelmiszercsomagoló fóliának illetve habtálca csomagoló fóliának is.

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.