Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Kiterjesztett gyártói felelősség EPR

A kiterjesztett gyártói felelősség sajnos sokakat megtéveszt és legyintve tovább lépnek rajta, hogy mi nem gyártunk.

"A kiterjesztett gyártói felelősségi díj megfizetésére a csomagolószerből csomagolást létrehozó, csomagolást végző a kötelezett (a 80/2023. (III. 14.) Korm. rendelet... "

"egy speciális kivétel szabályt, miszerint: A fogyasztó számára történő értékesítés helyén megtöltésre tervezett és szánt csomagolószerből, továbbá a fogyasztó számára történő értékesítés helyén"

Ahhoz, hogy számunkra is kiderüljön, hogy Ön a speciális kivétel vagy az általánosság szerint érintett, egy niylatkozatmintát vettünk át a Green-Tax Consulting Kft.-től.

Cégadatok beírása és cégszerű aláírás után kérjük visszaküldeni:

Eladoteri_nyilatkozat_EPR.docx

Drágul-e a csomagolóanyag beszerzése?

- Nem drágul, hiszen a csomagolóanyagok eddig is tartalmazták a Környezetvédelmi Termékdíjat és az most nem változik. 

Akkor mi drágul?

- A szállításhoz, átadáshoz (pl. raklapos kiszállítás, postacsomag, gyűjtőcsomag) használt csomagolóanyagok tömege alapján kell megfizetni ezt a díjat, amit mivel analitikusan kell nyilvántartani, így nálunk várhatóan rákerül anyagfajtánként a számlára. Ez számlánként pár 10-100 Ft-os tétel lehet, viszont így a nyilvántartás és a lekérdezhetőség is megoldott. Tehát ha áthárítják az egy egy vásárlás esetén nem tűnik soknak. Sok kicsiből lesz sok. 

Nekem mit kell tennem?

- Nos ha megvette valaki a csomagolóanyagokat, az önamágban semmilyen további kötelezettséget nem eredményez. A kötelezettség keletkezése a csomagolóanyag csomagolásként történő felhasználásával valósul meg. Aki dobozt, fóliát, ragasztószalagot, stb.-t használ fel, az a felhasznált mennyiség (tömeg) alapján fizetésre kötelezett. Emiatt regisztrálj és kezdj foglalkozni vele!

Egy csomagot mennyivel drágít?

- Vélhetően minél kisebb és több csomagunk van, annál több a felhasznált anyag és fizetendő díj is. Míg egy raklapot akár 120 gramm sztreccs fóliával és egy 10 kg-os egyutas fa raklappal csomagolunk, addig a kisebb termékek dobozba kerülnek, térkitöltő kerül bele és fólia, ragasztószalag kerül még rá.

Számoljunk?

- Egy raklap 3kg/0,3kg sztreccs fólia (216 tek/raklap, azaz 648 kg) a megvásárolt ár és ennek szállítási költsége után az egész felhasználásával további (648 kg * 219 Ft/kg) 141.912 Ft nettó költséget húz a vállalkozásra. Így egy tekercs 3 kg-os sztreccs fólia 657 Ft-al "drágul" számodra, amit neked kell bevallani és negyedévente megfizetni. Aztán vagy tovább hárítod a Vevődidre vagy az árrésed terhére elviseled.

Mi lesz a lebontott, újra felhasznált dobozokkal?

- A törvényalkotó erre nem gondolt, mert nem foglalkozott a beszerzési oldallal. Mindegy, hogy vetted, kaptad, találtad, lebontottad amit újra használsz, a törvény azt mondja, hogy amivel csomagolást képzel, állítasz elő tehát csomagolást GYÁRTASSZ!, azután kell megfizetned. És ez komoly!

   

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.