Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

EPR

 

- a végrehajtásához szükséges energia befektetés mindenképpen keserű -

A legtöbb vállalkozás érintett az új, 2023. július 1.-től bevezetésre kerülő új EPR díjban! Mindez a díjon felül, igen komoly adminisztrációs terhet is fog jelenteni. A megjelent törvény és rendeletei még várhatóan csiszolódni fognak, hiszen nagyon sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Ettől függetlenül, nincs semminek sem halasztó hatálya!

Ami biztos, hogy szinte minden vállalkozás érintett

- A Cadmas Kft. az importja után meg fogja fizetni a beérkező árun lévő csomagolás - felhasznált kartondoboz, tasak, raklap, ragasztószalag - utáni esedékes EPR díjat. Ahogy a Környezetvédelmi Termékdíjat KTD is.

- A termék eladása során, a szállításhoz szükséges csomagolás után szintén a Cadmas Kft. fizeti meg az EPR díjat! 

- A vásárlóink által megvásárolt csomagolóanyag termékek után viszont a vásárlóinknak kell a felhasználást adminisztrálni és a felhasznált anyagok után megfizetni az EPR díjat! 

A speciális kivétel szabályt a saját import termékek esetén („fogyasztó számára történő értékesítés helyén létrehozott csomagolás„) külön kérelemmel és a fizetendő EPR díj felszámításával és megfizetésével egyetemben tudjuk biztosítani.

Letölthető nyilatkozat, melyet cégadatokkal kitöltve, cégszerűen aláírva kérünk vissza.

Eladoteri_nyilatkozat_EPR.docx

 

ÍGY csökkentheted a fizetendő díjat!

- A sztreccfólia felhasználás tömegét tudod csökkenteni, ha az eddig használt 20-23 mikronos fólia helyett 12 mikronos HighQ fóliát használsz. Paramétereiben azonos szakító szilárdságú a 20 mikornos fóliával, így a rakat biztonsága nem csökken, de a felhasznált tömeget és fizetendő EPR díjat szinte felezheted! Tudtad, hogy akár 5-6 mikornos fólia is léztezik a csomagolásban? Kérdezz bennünket, kérj raklapos ajánlatot!

- További előny, ha áttérsz cséve nélküli fóliára, mellyel a papírcséve teljes EPR díját megspórolod!

- Előnyújtott fólia használatával akár 30%-al gazdaságosabb a csomagolásod, hisz egy dolgozó ritkán nyújtja meg 150%-al a felhasznált fóliát, míg az előnyújtottat nem kell tovább nyújtani, csak rátekerni és rugalmassága alapján, állás közben ráfeszül a rakatra. 

- Sztreccsfóliázó robot? Azontúl, hogy az emberi munka egyre drágább a rakatfóliázás nehéz és biztosan nem egyenletes, így akár 5-600 gramm fólia is felkerül. A robot 300%-os előnyújtással, azonos átfedéssel és minőséggel sokkal kevesebb fólia felhazsnálást eredményez! Akár éven belül megtérül a beruházás!

Amikor a súly számít!

- Dobozok esetében valóban indokolt rétegszámú és erősségű dobozt használjunk, ráadásul a terméknek megfelelő méretben! Ezzel is sokat spórolhatunk!

- A ragasztószalagok esetén érdemes szezonális használatnak megfelelő ragasztószalagot használni, mely vastagsága és ragasztórétege elegendő az adott záráshoz. A téli, vastagabb és drágább szalagokat csak télen használja!

- Pántszalag könnyebb árunál kiváltható pántoló ragasztószalaggal!

- Ragasztószalag kiváltható ragasztórúddal!

- Kartondoboz nem sérülékeny termék esetén kiváltható PE zsákkal, akár légpárnás vagy habfólia bevonás támogatásával is!

- Papír térkitöltő kiváltható bio térkitöltő habbal (chips)!

- Papír cimke kiváltható kézi nyomtatással! 

Keressen minket, kérjen ajánlatot!

magyarkozlony.hu 2023.évi 81. szám

- vissza a főoldalra -

 

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.