Biztonságos vásárlás, korrekt üzleti kapcsolat!       B2B és B2C Partnerportál

use the Google Translate in the upper left corner, verwenden Sie den Google Übersetzer in der oberen linken Ecke, utilisez le Google Translate dans le coin supérieur gauche, usa el Google Translate en la esquina superior izquierda, usa il Google Translate nell'angolo in alto a sinistra, 使用左上角的谷歌翻译, 왼쪽 상단 모서리에서 Google 번역 사용

Partnerportálunkon szabadon vásárolhat!

Szűrés
Hosszúság (m) (m)
600 m - 750 m
Vastagság (µ)
7 µ - 8 µ
Termék státusza

Kézi előnyújtott és cséve nélküli

A kézi előnyújtott és cséve nélküli sztreccsfólia 600-750 méter hosszúságban is elérhető, gazdaságos és ezt választva csökkenthető a környezetterhelés is! Az előnyújtott fóliának több előnye is van a felhasználó számára. Az egyik, hogy kisebb tekercssúly mellett is sokkal hosszabb, pl. 600m a fólia. Amellett, hogy könnyebb a tekercset emelgetni, ha felhordón van, akkor sokkal ritkábban kell cserélni. Akár fele vagy egy harmada a csere szükséglet. A kevesebb itt több. Kisebb raktárhely, olcsóbb szállítás és a végeredmény, a rakat tömege is csökken. Jó jó, de hogy tart? Mos erre is adekvát a válasz. Sok esetben a megszokásból vásárolt 20-23 micronos fóliát használják a vállalkozások. Ez legtöbb helyen indokolatlan, tehát nem csak többlet költség, de ha belegondolunk akkor sokkal nagyobb az ökológiai lábnyom, mind az előállítás , mind a keletkezett hulladék okán. A vastag fóliák normál esetben 150%-os nyújthatóságúak. Ezt akár kézi, akár gépi felhordásnál el is kéne érni, hiszen megnyújtva a raklapon igyekszik zsugorodni, ezáltal még jöbban összefogni a rakatot és önmagához tapadva tartani akár 500 vagy 1000 kg tömeget is. Így kellene, így lenne gazdaságos a normál fólia felhasználása. 

Gyakrolatban nem ez történik. Sajnos 0-10%-os nyújtással tekerik körbe a rakatot, ezáltal nincs zsugorodásból is eredő tartása, tehát jóval több fordulatot és így több fóliát használnak egy rakathoz. Ez gyakran eléri az 500-600 gramm fóliát rakatonként. Megfelelő nyújtással ez akár 350-400 gramm lenne csupán!

Ezt a pazarlást igyekszik kiküszöbölni az előnyújtott fólia is. (Hasonló a nagy nyúlású fólia, melyhez előnyújtó adapter is szükséges.)

Az előnyújtott fólia sokkal jobb minőségű alapanyagból készül, 5-6-7-8-9 mikron vastagságban is elérhető. A technikai paramétereik alapján jól behatárolható, hogy kinek melyikre van szüksége. Az előnyújtott fóliát nem kell felhordásnál nyújtani és nem is kell több fordulattal fóliázni. A felhasznált anyag különbség kézzel fogható, akár 100-120 gramm is elegendő egy rakathoz. Ha a felhasználó számolni kezd, akkor az ár, tehát költségcsökkenés mellett a környezetvédelemért is sokat tehet.

A cséve nélküli tekercseknél a fólia megtakarítás mellett nincs papírcséve felhasználás. Ez szintén csökkenti a szállítási tömeget és a környezetterhelést. A tudatos csomagolás vezetői döntés! A dolgozó vagy megszokásból vagy külső érdektől vezérleve is ragaszkodhat a jól bevált szállító normál fóliájához. Nem jó ez főnök! Nem fog beválni! Túl vékony! Nos, ha a dolgozó akarja, azt bizonyítja, hogy itt nem működik, s akkor meg is fogja győzni a vezetést a hagyományos fólia mellett.

Erre személyes tesztelést javaslunk, ahol nincs helye trükknek, nincs helye bevágott fóliának. 

A teszt egyébként egyszerű. Végy egy már tesztelés előtt, hagyományos fóliával csomagolt rakatot. Mozgasd meg és próbáld felmérni a rakat stabilitását. Vágd le a rajta lévő fóliát, gyűrd össze gombóccá és mérd le a súlyát. Ha tudod, akkor a dolgozó tudta nélkül mérd le, hogy hány fordulattal és átfedéssel fóliázott. A rakatot most az előnyújtott fóliával, azonos fordulattal és emelkedéssel fóliáztasd le. Amikor kész van, ismét mozgasd meg és ellenőrizd a rakat stabilitását, majd vágd le a fóliát és ugyancsak mérd le. A kettő szám különbözete a rakatonkénti anyagmegtakarítás. Ebből már számolható a költség oldali eltérés és számba vehető, mennyivel kevesebb az éves mennyiség szükségeslet, ezt mennyivel kevesebb fuvarral és raktározással kell kezelni és mennyivel kevesebb levágott fólia hulladék keletkezik a végfelhasználónál. A menet közbeni rakat szállítások súlya szintén megtakarítás, pl. üzemanyagban is.

Segítsünk? Keress minket!


2termék12
2termék12

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon most!

+36 30 624 8833

info@cadmas.hu

 

Egyes termékek a tömegük vagy méretük miatt kizárhatnak szállítási módokat.

Egyes bejelentkezett vállalati partnereink nettó árakat látnak, de áraink típusát minden esetben kijelezzük.